توضیحات کلی در مورد این دوره و نرم افزار مربوطه:
فاز دو معماری ارائه، نقشههای اجرایی ساختمان یا نقشههای فاز دو معماری برای نقشههای فاز یک میباشد. در این نقشهها نحوه اجرا و جزئیات اجرای پروژه، بیان شده است که این نقشهها را جهت اجرا یا ارائه به پیمانکاران اجرایی، آماده میکند. تهیه و طراحی پروژههای معماری به صورت علمی در دومین فاز آن، اهمیت به سزایی در طراحی، اجرا و رعایت قوانین و ضوابط ساختمانسازی کشور دارد. بیتردید هرقدر این مرحله با دقت بیشتر و علمیتر انجام گیرد، اجرای بهتر و با ریسک کمتر و در نتیجه عمر مفید بیشتری را برای ساختمانها در پی خواهد داشت. در نقشه های فاز دو معماری جزئیات بیشتری از پروژه قابل استخراج میباشند که از آن جمله میتوان به شکل نهایی طرح، محل قرارگیری اتاقهای داخلی یا پیکربندی دیوارها و فضای بیرونی به خوبی قابل درک میباشد.
جنس مواد مورد نیاز برای ساخت هر یک از قسمتهای طرح نیز در فاز دو معماری به خوبی مشخص میگردد. همچنین محل جزئیات مورد نیاز برای پیادهسازی دیوارها، سقف، در و پنجره و محل قرار گیری ستونها و همچنین جزئیات دقیق نازککاریهای مورد نیاز در پروژههای ساختمانی به خوبی مشخص میگردند و شما به عنوان یک مهندس معماری و یا تکنسین ساختمان میتوانید به تجزیه و تحلیل نحوه اجرای اجزاء مختلف در پروژههای ساختمانی پرداخته و جزئیات اجرایی در پروژههای معماری را به خوبی درک کرده و آنها را پیاده سازی کنید.
کاربرد این دوره چیست؟ مخاطبان این دوره چه کسانی هستند؟ چه کمکی به مخاطبان میکند؟
این دوره برای تمامی دانشجویان، مهندسان فعال در زمینه طراحی فاز یک، دو، نظارت و اجرا مناسب می باشد. همینطور برای دستاندرکاران ساختوساز و پیمانکارانی که لازم است اصول بررسی نقشههای معماری، سازه و تأسیسات را بدانند. مطالب آموزشی این دوره، بعضاً به شکل کلی و در اغلب موارد به صورت جزئی، آموزش داده شدهاند. در بعضی از آموزشها نیاز به بررسی و تکرار مطالب از جانب دانش آموختگان میباشد.
این دوره برای چه کسانی مناسب نیست؟
این دوره برای همه مهندسان بسیار مفید میباشد. به نحوی که علیرغم کار در حوزه معماری فاز دو، اطلاعات اجرایی و ترسیمی لازم برای بررسی و یا طراحی را بدست میآورند.
سرفصل مطالب این دوره: این دوره آموزشی شامل 16 جلسه میباشد. محتوای اصلی مطالب این دوره عبارتند از:
1- نقشهخوانی (سازه و تاسیسات)
2- آموزش نحوه انطباق نقشههای (تأسیسات، سازه و معماری)
3 -اصول و ضوابط مبلمان صحیح در نقشههای معماری و تأسیسات (سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و …)
4- اندازهگذاری صحیح و پرهیز از موارد اضافی در ترسیم
5- بزرگنمایی در پلان فضاها (راه پله، سرویسها ،آشپزخانه و ...) و اصول ترسیم مقطع برای فضاهای تر
6- تیپبندی درب و پنجره
7- آموزش الزامات و نکات ترسیم فنی نقشهها در پلان + نما + برش + قسمتهای مختلف عایقکاریهای فضاهای تر و زیرزمین و بام + فضاهای دارای عایق حرارتی + نحوه ارجاع و هماهنگی بین دیتیلهای اجرایی آماده در پلان ها و برش ها و مبحث ۱۹
8- ضوابط ترسیم پلان های سقف کاذب و کفسازی کلیه طبقات با نکات مربوط به هرطبقه
9- استفاده از آرشیو کامل فایل اتوکد دیتیلهای اجرایی
10- پرکردن اطلاعات مربوط به جدول نازککاری
11- اصول ترسیم داکتهای معماری و تأسیساتی